Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Για τη δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 δικάζεται στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Παύλος Αντωνόπουλος, καθηγητής, μέλος των Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της Αρχής.
Ο σ. Αντωνόπουλος συνελήφθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδινε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που είχε επιβάλλει η τότε Κυβέρνηση μέσω της ΓΑΔΑ, ενόψει της φιέστας για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΕΕ και της πολιτικής που έχει επιβληθεί στο λαό είχε καθοριστεί για 2 ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου αλλά ποτέ δεν έγινε στον προκαθορισμένο τόπο, καθώς η περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ο σ. Αντωνόπουλος μέλος τότε της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ συνελήφθηκε από τον διοικητή των δυνάμεων των ΜΑΤ αναίτια χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.  Η στοχευμένη σύλληψη του έγινε λόγω της δράσης του στο δημοκρατικό και αντιφασιστικό κίνημα που ξεκινάει από τα χρόνια της Δικτατορίας.
Ζητάμε την αθώωση του αγωνιστή Αντωνόπουλου και δηλώνουμε ότι οι διώξεις κι η τρομοκρατία δεν αναστέλλουν τον αγώνα μας κατά της ΕΕ και της πολιτικής που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου