Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Σχολείο και ΜΚΟ



Η άποψη μας για τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), το ρόλο και τις λειτουργίες τους, είναι γνωστή και δεν χρειάζονται επεξηγήσεις. Το ότι όμως θα αρχίσουν να παίρνουν και τα σχολεία μας, είναι καινούργια είδηση και εξέλιξη. Με εισήγηση του Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου και θετικές εισηγήσεις της σχολικής επιτροπής! και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρήσει δωρεάν και για δέκα (10) χρόνια! αίθουσες και χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου Ταύρου στη ΜΚΟ “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής για δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η όλη “επιχείρηση” στήθηκε παρακάμπτοντας εντέχνως τη διεύθυνση του σχολείου, αφού κανείς δεν φρόντισε να την ενημερώσει. Τη θετική δε εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφισε στη σχολική επιτροπή Διευθυντής άλλου σχολείου! και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εκπρόσωπος άλλης ΕΛΜΕ από αυτήν που ανήκει το σχολείο! Η Δημοκρατία στον υπέρτατο βαθμό.
Εντυπωσιακό είναι το τι έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις ενστάσεις τους και την αρνητική τους θέση εξέφρασαν εμπεριστατωμένα η διεύθυνση του σχολείου, ο σύλλογος του σχολείου, η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας δια του Προέδρου της και μέλος του ΚΕΜΕΤΕ που μετέφερε ομόφωνο ψήφισμα της Συνέλευσης Προέδρων της ΟΛΜΕ όπου κατάγγελλε αυτή τη μεθόδευση. Ζήτησαν από τη Δημοτική αρχή να προστατεύσει τα σχολεία και να στεγάσει τη ΜΚΟ ή σε ενοικιαζόμενο χώρο ή σε κτήριο της Αρχιεπισκοπής ή σε άλλο κτήριο του Δήμου. Σε απάντηση τους ο σύμβουλος της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) Δαμηλάκος τους αποκάλεσε τραμπούκους!!! και συντεχνία και μαζί με τους υπόλοιπους της παράταξης του υπερψήφισε την πρόταση!!! Γιατί όπως όλοι τους υποστήριξαν, οι καιροί είναι δύσκολοι και οι οικογένειες δεν έχουν χρήματα να υποστηρίξουν τα παιδιά τους. Κι ας είχανε ακούσει λίγο πριν από τη εκπρόσωπο της ΜΚΟ ότι παίρνουνε από τα παιδιά 60 ευρώ το 15θήμερο για τις υπηρεσίες τους, που στο κάτω κάτω δεν είναι και τίποτα!!! Αυτό κάνουν και σε αντίστοιχη δράση τους σε χώρο που τους έχει ήδη παραχωρήσει ο Δήμος στο Μοσχάτο.
Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. Οι τουαλέτες είναι σε άσχημη κατάσταση. Το αμφιθέατρο που εξυπηρετεί τρία σχολεία, εδώ και χρόνια είναι κλειδωμένο και κατεστραμμένο λόγω μιας δυνατής βροχής που λόγω έλλειψης μόνωσης υπέστη μεγάλη ζημιά κι ο Δήμος δεν φρόντισε να αποκαταστήσει. Η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Θα ζητήσει τη βοήθεια της ΟΛΜΕ και θα προσβάλει αυτή την απόφαση. Τα σχολειά δεν θα παραδοθούν στους ιδιώτες.

Παύλος Αντωνόπουλος Μέλος του ΚΕΜΕΤΕ και της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου