Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Προεκλογική διακήρυξη


ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

Οκτώβρης 2015



Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

το «καμπανάκι» του κινδύνου ήχησε και πάλι πάνω από τις σχολικές αίθουσες∙ το 3ο μνημόνιο ακύρωσης κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας δεν αφήνει αλώβητο το χώρο της εκπαίδευσης. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ το ψήφισαν άρον άρον μέσα στο Δεκαπενταύγουστο για να αποφύγουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

Στην εκπαίδευση το 3ο μνημόνιο επιβάλλει ένα διαρκές capital control, για την υλοποίηση των πιο αντιδραστικών μέτρων που με την πάλη του το εκπαιδευτικό κίνημα αναχαίτισε το προηγούμενο διάστημα.

α. Μείωση του κόστους της εκπαίδευσης- λιτότητα σε όλα τα επίπεδα. Μειώσεις συνολικά των δαπανών, νέο μισθολόγιο σύνδεσης μισθού – επιδόσεων, εξορθολογισμό (βλ. αύξηση) ωραρίου, μείωση τάξεων και σχολείων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα.

β. Αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης (εξωτερική, ατομική, σχολείων, μαθητών) σε σύνδεση με επιδόσεις, αποτελεσματικότητα και μισθούς. Θέσπιση καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας.

γ. Μαθητεία - τζάμπα εργασία για την πλειοψηφία των αποφοίτων της τεχνικής εκπαίδευσης. Σύνδεση προγραμμάτων με τη λεγόμενη αγορά εργασίας, με διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής των εργοδοτών, πιλοτικές συμπράξεις με περιφερειακές αρχές κι εργοδότες.

δ. Επιχειρηματικότητα, δηλαδή υποταγή στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργοδοτών από τα προγράμματα της τεχνικής εκπαίδευσης μέχρι την έρευνα και τα προγράμματα των Πανεπιστημίων.

Το συντριπτικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα μεταλλάχθηκε σε συστημικό ΝΑΙ στα μνημόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το επιθυμητό για το κεφάλαιο ΕΕ, ΔΝΤ πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα έφτιαξαν την κυβέρνηση που ήθελαν προσπαθώντας μα μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Τώρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι  η υλοποίηση των μνημονίων να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Στο σχολείο, το υποταγμένο στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, απαγορεύεται να αυξηθεί ο προϋπολογισμός. Απαγορεύονται οι μόνιμοι διορισμοί, η μείωση των μαθητών στην τάξη, οι καλύτεροι μισθοί. Με τη γνώση να τελεί υπό διωγμό, η αξιολόγηση και η «αγορά» υπαγορεύουν το περιεχόμενο του μαθήματος. Η συλλογικότητα και η δημοκρατία ως ανάπηρες έννοιες παίρνουν «αποβολή» από το σχολείο.

Οι αυταπάτες περί ηπιότερης εφαρμογής των φρικαλέων μέτρων βρίσκονται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΛΑΣΤΙΧΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ.



ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !



Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να βγει μπροστά η «αντιπολίτευση» των εργαζομένων παραμερίζοντας τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε τις κυβερνήσεις και τα μνημόνιά τους, άφησε απροετοίμαστο το κίνημα, επιδίωξε να το εντάξει στη λογική της κυβερνητικής διαχείρισης, εντός των τειχών του «μονόδρομου» της ΕΕ και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Να πάρουμε τα ρίσκα μας επιχειρώντας την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματός μας. Να μην επιτρέψουμε την ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, ανάμεσα στους εργαζόμενους, ως μέσο επιβίωσης στο μνημονιακό τοπίο, που λιπαίνει το έδαφος του φασισμού

Με τα σωματεία μας και τις συλλογικότητές μας, που άμεσα πρέπει να συντονίσουμε.

Καμιά θυσία (Μνημόνιο 1,2,3..) για Ε.Ε. και ευρώ. Η Ε.Ε. δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα. Ρήξη αποδέσμευση από Ε.Ε.- ευρώ.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χρέος που δεν δημιουργήσαμε.

Για ένα σχολείο Δημόσιο και Δωρεάν με εκπαιδευτικούς μόνιμους, με αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση, με παιδαγωγική ελευθερία και πραγματική δημοκρατία, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Για μια ΕΛΜΕ σκέψης, δράσης και αγώνα στα χέρια των μαχόμενων εκπαιδευτικών.



Στις 14 Οκτώβρη στηρίζουμε-ψηφίζουμε



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου