Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε.



I.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
www.olme.gr
Fax: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                                  Aθήνα,  30/10/15

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (24/10/2015)

    Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας και ζητά να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις εναντίον τους.
    Οι συνάδελφοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις διευθυντών το 2011 για χαμηλή βαθμολογίας. Οι αιρετοί βαθμολόγησαν παίρνοντας υπόψη τους τις καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά των υποψήφιων Διευθυντών Συλλόγων Α/βάθμιας Εκπ/σης Γ Αθήνας όπως είχαν συνδικαλιστική υποχρέωση.
                                                                          
Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ


II.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
www.olme.gr
Fax: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                                  Aθήνα,  30/10/15


ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/10/2015)

    Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά γιατί αυθαίρετα, παρακάμπτοντας και  το ΠΥΣΔΕ,  μετακινεί, για 2 μήνες,  δυο εκπαιδευτικούς από το σχολείο  που υπηρετούν  στο  Γαλατά, σε σχολείο των Μεθάνων.
    Η απόφαση αυτή, που δημιουργεί μεγάλα οικογενειακά και εργασιακά προβλήματα, είναι αντιδημοκρατική και παράνομη, γιατί οι συναδέλφισσες συμπληρώνουν κανονικότατα  το ωράριο τους με μαθήματα   Α’ και Β’ ανάθεσης στο σχολείο που υπηρετούν!
    Διερωτόμαστε πραγματικά για τα κίνητρα της πρωτοφανούς αυτής απόφασης, αφού κανένας εκπαιδευτικός ή εργασιακός λόγος δεν υπάρχει γι’ αυτή τη μετακίνηση.
    Είναι φανερό ότι ο Υπουργός Παιδείας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής οφείλουν να ακυρώσουν ΑΜΕΣΑ την απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Διαφορετικά  αναλαμβάνουν και την πολιτική ευθύνη  κάλυψης της   Διευθύντριας και της αυθαίρετης  απόφασης της.
    Ζητάμε την κατάργηση της δυνατότητας των Διευθυντών Εκπαίδευσης μετακίνησης των εκπαιδευτικών για 2 μήνες.

                                                                                                     Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ


III.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
www.olme.gr
Fax: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                                  Aθήνα,  30/10/15

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/10/2015)
Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον στα σχολεία μας

    Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και με δολοφονική πρόθεση επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Διευθυντής του Γυμνασίου της Συβρίτου, μέσα στον χώρο του σχολείου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και θα τον στηρίξουμε με κάθε μέσο στην διεκδίκηση κάθε έννομου δικαιώματος του.
    Καλούμε τις αστυνομικές αρχές, τις τοπικές αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα που δεν είναι πρωτοφανή και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης να μην ολιγωρούν και να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των καθηγητών αλλά και των μαθητών μας. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις περιοχές που με τέτοια γεγονότα διακυβεύεται.
    Η ΟΛΜΕ θα στηρίξει πλήρως, ηθικά, νομικά και οικονομικά τους συναδέλφους, στην προσπάθειά τους να λειτουργήσει με ουσιαστικούς όρους το σχολείο και να χτυπηθούν τα φαινόμενα βίαιης παρέμβασης στη σχολική ζωή, σε όσες δικαστικές, υπηρεσιακές ή συνδικαλιστικές διαδικασίες χρειαστεί.
    Οι νομικές υπηρεσίες της ΟΛΜΕ θα εξετάσουν το νομικό πλαίσιο προστασίας των εκπαιδευτικών από τέτοια φαινόμενα, προκειμένου να προτείνουν απαραίτητες αλλαγές.
    Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους συναδέλφους!
    Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον μάθησης για τους μαθητές μας!

                                                                                                     Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ


IV.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
www.olme.gr
Fax: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                                  Aθήνα,  30/10/15


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (24/10/2015)

    Τους τελευταίους μήνες  αρκετά νησιά του Αιγαίου Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, κ.α. αποτελούν το θέατρο μιας εκρηκτικής ανθρωπιστικής κρίσης, για την οποία ευθύνονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που αναδιανέμουν τις σφαίρες επιρροής. Εκατοντάδες πρόσφυγες πολέμου (κυρίως από τη Συρία) και μετανάστες φθάνουν καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, ελπίζοντας να διασωθούν και να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια, τις δικτατορίες και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με φράκτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταστολή των κυβερνήσεων της ρατσιστικής Ε.Ε φρούριο. Καταδικάζουμε την απόφαση της ΕΕ να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες της Τουρκίας, κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, χρηματοδοτώντας τον Ερντογάν με 3 δις ευρώ, όταν βομβαρδίζει Κούρδους μέσα στην Τουρκία, όταν στην Τουρκία η δολοφονική τρομοκρατία κόστισε τη ζωή σε εκατό αγωνιστές της ειρήνης και των συνδικάτων στην Άγκυρα.
    Είναι φανερό ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί στο άμεσο μέλλον όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στις χώρες προέλευσης των προσφύγων.
    Η πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. για τα λεγόμενα “Hotspots” μας βρίσκει αντίθετους καθώς φαίνεται να επιστρέφουμε στις λογικές των κλειστών κέντρων – φυλακών τύπου Αμυγδαλέζας με φυλακισμένους πρόσφυγες για άγνωστο χρονικό διάστημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Οδηγούμαστε στη χρήση των νησιών, ως χώρων αναμονής, διαλογής ανθρώπων, είτε για πιθανή μετεγκατάσταση είτε για επαναπροώθηση στην "ασφαλή" χώρα προέλευσης των μη προσφύγων. Φαίνεται να υπερισχύει ξανά η λογική της Ευρώπης – Φρούριο, που επιχείρησαν να επιβάλλουν οι συντηρητικές και ακροδεξιές πολιτικές αντιλήψεις στην Ε.Ε. το προηγούμενο διάστημα.
    Για εμάς ο χαρακτήρας αυτών των κέντρων δεν μπορεί να είναι άλλος από ανοιχτά κέντρα υποδοχής, με χρηματοδότηση από το κράτος, με καταλύματα αξιοπρεπή και με προσωπικό που θα παρέχει την αναγκαία φροντίδα (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική και κοινωνική στήριξη) όσων παραμένουν σ’ αυτά και με τη  δυνατότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, στις χώρες επιθυμίας τους.
    Ζητάμε επίσης την εξασφάλιση όρων και δρόμων ασφαλούς διέλευσης προσφύγων και μεταναστών μακριά από λογικές που επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα στο χωροφύλακα της Ευρώπης για να σταματήσουμε να μετράμε υγρούς τάφους (άνοιγμα του φράκτη του Έβρου, νόμιμα δρομολόγια από Τουρκία κλπ).
    Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι.
    Απευθυνόμαστε στους μαθητές μας, στα σωματεία και ομοσπονδίες για δράσεις ευαισθητοποίησης, διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.
    Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φράκτης στον Έβρο.

                                                                                                     Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου