Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Όχι στον εθνικό διάλογο παρωδία
Μόνο ως απάτη μπορεί να χαρακτηριστεί ο δήθεν Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία, που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Χαρακτηριστικά, δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου, πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος, στο παρελθόν πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος με στόχο τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στο ίδιο μήκος κύματος, στην εισήγησή του κατά την πρώτη συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου ήταν εύγλωττος. Ανέφερε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση είναι εξαναγκασμένη να παίρνει υπόψη τις δεσμεύσεις που προέρχονται από διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, και από τις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Είναι φανερό, λοιπόν, πως ο «εθνικός διάλογος» συνιστά μια προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συγκαλύψει και να εξωραΐσει τον ταξικό της μονόλογο προκειμένου να προωθήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ και η Ε.Ε. Αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις οι οποίες προσεγγίζουν τη μόρφωση ως εμπόρευμα, στοχεύουν στη μετάλλαξη του σχολείου σε επιχείρηση και διαμορφώνουν το προφίλ του μεταμοντέρνου, κατακερματισμένου ελαστικά εργαζόμενου.
ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ!
Οι μηδενικοί διορισμοί, τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, η μείωση των δαπανών για την Παιδεία στον προϋπολογισμό του 2016, η καθιέρωση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της μαθητείας - τζάμπα εργασίας και το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να κατατεθεί φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις κυβέρνησης, Ε.Ε. και Kεφαλαίου.
Στον εθνικό μονόλογό τους απαντάμε με την πολυφωνία των αγώνων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου