Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Κοινή δήλωση εκπροσώπων Παρεμβάσεων ΠΕ & ΔΕ στα ΔΣ ΕΛΜΕ και ΔΟΕ



Ακύρωση της 2ης συζήτησης   του μνημονιακού «εθνικού διαλόγου»  για την παιδεία

Ακυρώθηκαν χθες 19/1/ 2015 για μια ακόμη φορά τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της ανοχής και συναίνεσης της κοινωνίας στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσα από τη φιέστα του επονομαζόμενου «εθνικού διαλόγου για την παιδεία».
Αυτό έγινε μετά από μαζική συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων  Συλλόγων  ΠΕ( ΣΕΠΕ), ΕΛΜΕ και φοιτητικών συλλόγων σε λύπη του κου Φίλη, που αναζητά «ολιγομελείς συστημικές ομάδες» πιο εύκολα αντιμετωπίσιμες από την πλευρά του.
Το σχέδιο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων για τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου το έχει υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ και τους δανειστές.
 Πτυχές του  μνημονιακού  σχεδίου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περιλαμβάνουν δίδακτρα, σχολεία επιχειρήσεις και mall, που θα τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις με τζάμπα εργασία και την κοινωνία με αμόρφωτα παιδιά.
Ο κύριος Φίλης (και η κυβέρνησή του) εμφανίζεται ως αυτόκλητος «επαναστάτης» του αντιδραστικού  μεταρρυθμισμού των μνημονίων και της διάλυσης και κατάργησης κάθε δικαιώματος και κοινωνικής παροχής.
Αυτός και η κυβέρνησή του έχουν αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, εφαρμόζοντας πολιτικές λιτότητας και κατεδάφισης της δημόσιας δωρεάν  εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στο προσκήνιο τις πιο μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με τις πολιτικές λιτότητας, τις πολιτικές των  μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων, με την ενοχοποίηση των συνταξιούχων  και των εργαζόμενων και την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.     
Η συνεννόηση  Φίλη - Φορτσάκη  και η συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη  επιβεβαίωσαν την πλήρη ταύτιση σε αυτό το σχέδιο όλου του υπόλοιπου  αστικού μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ).
Η δημοκρατία των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων θα συνεχίσει να είναι παρούσα με μαζικούς κινηματικούς όρους ενάντια σε κάθε προσπάθεια οικοδόμησης του σχολείου της αγοράς και του κεφαλαίου. Τα σχέδια τους δε θα περάσουν ! Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. 

Κική Γιαννάτου
Γιώτα Ιωαννίδου
Γιώργος Γαλάνης
Μιχάλης Μιλτσακάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου