Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Δήλωση του Παύλου Αντωνόπουλου για την ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕΕ, όχι και να μας εγκαλεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ!

Με έκπληξη και οργή διάβασα την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη δήλωση που υπέγραψα κι εγώ για να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στο συνάδελφο Ζαγανίδη, Πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,  που δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και διαπόμπευση από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ του όλων των παρατάξεων, πλην της δικής του. Μια επίθεση που ευθέως αμφισβητεί το συνδικαλιστικό του ήθος αλλά συγχρόνως την οικονομική διαχείριση της ΕΛΜΕ του από τη θέση του Ταμία. Είχε προηγηθεί δημόσια συζήτηση για το περιεχόμενο της επίθεσης που μεθοδεύτηκε από τους εκπροσώπους των τριών παρατάξεων ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ όπου η κάθε παράταξη τον κατηγορούσε για τους δικούς της μικροπαραταξιακούς λόγους με κοινό τους στόχο να τον καθαιρέσουν από Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις και θα περίμενε κανείς ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα είχε την ευαισθησία να προτάξει το ζήτημα αυτό στη γενική συνέλευση, καθώς ο σ. Ζαγανίδης είναι από τους πιο παλιούς και μαχητικούς συνδικαλιστές του εκπαιδευτικού κινήματος, έχοντας υπηρετήσει το συνδικαλισμό από όλες τις θέσεις, Πρόεδρος  ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και τώρα Πρόεδρος του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Και μόνο γι’ αυτό ήταν υποχρέωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει στη διαλεύκανση του ζητήματος και να ακούσουμε όλοι τις αιτιάσεις του ίδιου εφόσον οι “καταγγελίες” εναντίον του είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί. Ήταν υποχρέωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συζητηθεί το θέμα για να προστατευτεί το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα που βαλλόταν άμεσα στο πρόσωπο του Χρήστου. Αντί αυτού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αρνήθηκε να δεχτεί να συζητηθεί αυτόνομα το θέμα.
Στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) διαβάζουμε απίθανες αιτιάσεις για να “μαλώσουν” όσους υπογράψαμε τη δήλωση συμπαράστασης στο σ. Ζαγανίδη. Φτάνουν να υπερβαίνουν κατά πολύ το ρόλο τους ως μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και να καθορίζουν ακόμη και το τι μπορούμε να υπογράφουμε και τι όχι. Αυτοί που πριν δυο χρόνια εξώθησαν προέδρους των ΕΛΜΕ να ψηφίσουν αντίθετα από τις αποφάσεις που έφερναν από μαζικές συνελεύσεις των σωματείων τους για να μη ψηφιστεί απεργία διαρκείας. Αυτοί που μετέτρεψαν το Όχι που έφερναν πριν λίγο διάστημα οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ στον “εθνικό διάλογο” σε Ναι χωρίς να έχουν κανένα Ναι από οποιαδήποτε συνέλευση. Συνάδελφοι της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μη προσπαθείτε να μετατρέψετε τη συνέλευση προέδρων σε απλό καταγραφέα τυπικών αγγελιαφόρων. Η συνέλευση προέδρων είναι μια δυναμική διαδικασία που πάντα προσπαθεί να ξεπερνάει τα τυπικά εμπόδια που μπορεί να στερούν τον κλάδο από αποφάσεις που προωθούν τη λύση των προβλημάτων μας. Συνάδελφοι της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνετε στο τι υπογράφουμε εμείς, ακόμη και το τι ψηφίζουμε. Μόνο στις γενικές μας συνελεύσεις είμαστε υπόλογοι, κι όχι σε σας. Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στην προσπάθεια σας να πλήξετε τις Παρεμβάσεις με ανοίκειες μεθόδους. Είναι τραγικό σε αυτή την επιχείρηση να συμπλέετε διαφορετικών στοχεύσεων παρατάξεις. Σταματήστε άμεσα την επίθεση. Όπως διαπιστώσατε η συμπαράσταση στο Χρήστο έχει προ πολλού ξεφύγει από τα όρια της επιρροής των Παρεμβάσεων. Μη σας τρομάζει αυτό. Ότι πιο υγιές είναι. Γιατί ο Ζαγανίδης είναι, όπως κι εσείς καλά γνωρίζετε, πιο καθαρός κι από διαμάντι, και πάντα μέσα από τις Παρεμβάσεις στην πρωτοπορία των αγώνων.

Παύλος Αντωνόπουλος
Εκπρόσωπος της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στη ΓΣ των Προέδρων
Ένας από τους 36 υπογράφοντες τη Δήλωση συμπαράστασης στον Ζαγανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου