Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γράμμα προς τους συναδέλφους από το Συντονιστικό Αναπληρωτών - Αδιορίστων Θεσσαλονίκης.



Γράμμα προς συναδέλφους-συναδέλφισσες

Αγαπητέ συνάδελφε, μόνιμε ή αναπληρωτή,
αγαπητή συναδέλφισσα, μόνιμη ή αναπληρώτρια,
το γράμμα αυτό θεωρεί δεδομένο ότι έχεις μάθει για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ισχύσουν από Σεπτέμβρη στα σχολεία. Διαβάζεις, μπαίνεις στο Internet, στο σχολείο σου γίνονται συζητήσεις, στα ΜΜΕ ακούγονται σχόλια, τα συνδικάτα προχωρούν σε στάσεις εργασίας, σε ανακοινώσεις, σε συνελεύσεις, σίγουρα θα έχεις μάθει ότι κάτι συμβαίνει. Μιλάμε για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων στα νηπιαγωγεία, το “κόψιμο” των Παράλληλων Στηρίξεων στην ειδική αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στα Δημοτικά όπου όλοι βγαίνουν “περισσευούμενοι” και όλες τις τελευταίες ρυθμίσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που διώχνουν χιλιάδες εργαζομένους από το δημόσιο σχολείο ενώ ρίχνουν την ποιότητά του.
Εμείς συνάδελφε και συναδέλφισσα σου απευθυνόμαστε πιστεύοντας ότι έχεις ενημερωθεί. Επομένως αυτό το γράμμα έχει άλλο σκοπό: να συζητήσουμε για το «εμένα δε με πιάνει».
- Μήπως συνάδελφε πιστεύεις ότι εσένα δε σε αφορά, γιατί μπορεί να πάρεις δεύτερη ανάθεση στο μάθημα που μέχρι τώρα έκανε ένας συνάδελφός σου αναπληρωτής που πρόκειται να απολυθεί;
Σε αφορά, γιατί τίποτα δε σου υπόσχεται πως εσύ θα δουλεύεις και ο διπλανός σου όχι, αν το σχολείο λειτουργεί με όσους λιγότερους δασκάλους γίνεται και μας διώχνει όλους σιγά σιγά.
- Μήπως συναδέλφισσα είσαι αναπληρώτρια με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και σκέφτεσαι πως το “τσεκούρι” θα πέσει πρώτα τους “νεότερους” συναδέλφους σου αναπληρωτές; Θυμήσου τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πρόπερσυ εν μία νυκτί, όλοι και όλες με χρόνια προϋπηρεσίας. Για το υπουργείο Παιδείας και τον ΟΟΣΑ είμαστε απλώς αριθμοί.
- Μήπως συναδέλφισσα είσαι αναπληρώτρια με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας αλλά ελπίζεις να δουλέψεις και του χρόνου γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; (όμως η ελπίδα είναι αναγραμματισμός της λέξης “λεπίδα”). Σου αρκεί να προγραμματίζεις τη ζωή σου χρόνο με το χρόνο περιμένοντας με μια βαλίτσα στο χέρι;
- Μήπως συνάδελφε είσαι μόνιμος και σκέφτεσαι ότι οι αγώνες είναι για τους νεότερους ή ότι “δε βαριέσαι, ας πηγαίνουμε σε δύο σχολεία να συμπληρώνουμε ωράριο”; Σκέψου ότι η επίθεση γίνεται σε όλη την εκπαίδευση και όχι μόνο στους αναπληρωτές, εξάλλου το ρόλο “εκπαιδευτικός-λάστιχο” είσαι πραγματικά έτοιμος να τον επιτελείς από εδώ και μπρος μέχρι τα 67; Σίγουρα όχι!
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ;
Ας τελειώνουμε με τις αυταπάτες. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.  
Συνάδελφε/-ισσα, δε μας πρέπει να σιωπήσουμε για τους μαθητές μας, αυτούς που θα στερηθούν τις υπηρεσίες χιλιάδων νέων συναδέλφων, για τα παιδιά των ανέργων (ή “μαύρων” εργαζόμενων) που διώχνονται από το Ολοήμερο σχολείο, για τα παιδιά που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε υπεράριθμα τμήματα.
Υπάρχουν και άλλα, πολλά, μικρά και μεγάλα εγκλήματα σε αυτήν την ιστορία. Θα τα δεχτούμε;
Τι να κάνουμε;
Συμμετοχή τώρα στις γενικές συνελεύσεις των συνδικαλιστικών συλλόγων, είτε είσαι μόνιμος είτε είσαι αναπληρωτής. Αποφάσεις του συλλόγου σου για κινητοποιήσεις, για διαμαρτυρίες. Ενημέρωση όλων των γονέων με τους οποίους έχεις σχέση. Ενημέρωση του κοινωνικού σου περίγυρου. Αν δεν αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί, θα χάσει ο καθένας μόνος του, σκέψου και πάρε θέση: κανείς δεν περισσεύει από το δημόσιο σχολείο, ούτε εκπαιδευτικός, ούτε μαθητής.
- Δευτέρα 30 Μάη, 19:00, Σύσκεψη Εκπαιδευτικών και Γονέων στα Δυτικά, στο 1ο-5ο Δ.Σ. Συκεών (Βελδεμίρη με Παπαναστασίου).
- Τετάρτη 1η Ιουνίου, 18:00, Σύσκεψη Εκπαιδευτικών και Γονέων, στα Ανατολικά, στο 88ο Δ.Σ. (Μαρτίου με Δελφών).
-Πέμπτη 26 Μάη συλλαλητήριο 18:00 Αγ. Βενιζέλου. Σε περίπτωση κήρυξης απεργίας το συλλαλητήριο θα γίνει τη μέρα της απεργίας.

Συντονιστικό Αναπληρωτών - Αδιορίστων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου