Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Για τη δίωξη του Παύλου ΑντωνόπουλουΚαταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που με την κάλυψη της κυβέρνησης προωθείται το τελευταίο διάστημα κατά των συνδικαλιστών αλλά και άλλων συλλογικοτήτων με την καθοδήγηση των μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα με άξονα το προσφυγικό.
Τελευταίο κρούσμα η κλήση σε προκαταρτική εξέταση του ιστορικού στελέχους του ανυπότακτου αριστερού κινήματος και συνδικαλιστή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Παύλου Αντωνόπουλου, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μέλους του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και μέλους του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ, από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Αφορμή, δήθεν, δημοσιεύματα εφημερίδων και ερωτήματα καναλιών κατά της δράσης του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους. Δικαιώματα που κατοχυρώνονται και από τις Διεθνείς συμβάσεις. Εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως απορρέουν από τη σύμβαση της Γενεύης και από όλες τις άλλες διεθνείς συμφωνίες. Κάτω τα χέρια από τους αλληλέγγυους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Αντωνόπουλο Παύλο και δηλώνουμε ότι το κλίμα τρομοκρατίας έναντι συνδικαλιστών δε θα περάσει. Είμαστε μια γροθιά.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου