Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου



12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ
ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

12 Νοεμβρίου καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργία (9:30 π.μ. απεργιακή συγκέντρωση στον Αη Μηνά). Να βάλουμε φραγμό στη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να ακυρώσουμε την πολιτική των μνημονίων που «θρέφει» μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Μια πολιτική που έχει τη πλήρη συναίνεση όλων των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
223 μέτρα προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018 και τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του 2015!
Μεγάλος «φόρτος εργασίας» για την κυβέρνηση να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει και εξακολουθεί να θυμίζει εργασιακό, ασφαλιστικό και δημοκρατικό δικαίωμα!  Είναι στο χέρι των εργαζομένων, των ανέργων και των φτωχών της χώρας να ορθώσουμε τείχος ανυπακοής, αντίστασης και ανατροπής της αθλιότητας, της μιζέρια και της βαρβαρότητας που «πλουσιοπάροχα» μας υπόσχονται.
Ταυτόχρονα είναι και καθήκον να σηκώσουμε το ανάστημα και αυτή τη φορά. Να βροντοφωνάξουμε «ΟΧΙ» μέχρι το τέλος τόσο δυνατά, αποφασιστικά, μαχητικά, ενωτικά και ανυποχώρητα που κανένας να μην τολμήσει να το μετατρέψει σε «ΝΑΙ» ποτέ ξανά! 
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
- Να μην περιμένουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού. Τα όρια συνταξιοδότησης πρέπει να μειωθούν και όχι το ανάποδο. Καμία αναμονή για τη σύνταξη – φιλοδώρημα για να μας βρει τελικά …ο θάνατος με την κιμωλία στο χέρι! Απαιτούμε την αύξηση των συντάξεων! Γιατί η αξιοπρεπής ζωή είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας και όχι …μάθημα ιστορίας ξεπερασμένων εποχών για τις σχολικές αίθουσες!
- Με το νέο μισθολόγιο που επιβάλλουν -αφού είναι τόσο «καλό»- να ζήσουν τα μέλη όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε., οι οικονομικοί παράγοντες και οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι που είναι υπέρμαχοι αυτής της ισοπεδωτικής πολιτικής. Εμείς, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία απαιτούμε αύξηση των μισθών μας τώρα! Επαναφορά του 13 και 14 μισθού. Κανένας κάτω από το όριο της φτώχειας!
- Η δημόσια περιουσία έχει έναν και μόνο ιδιοκτήτη το λαό. Γι’ αυτό λέγεται δημόσια! Να αφήσουν ήσυχα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τη ΔΕΗ…. Τις ιδιωτικοποιήσεις - πλιάτσικο που προωθούν να τις εφαρμόσουν στην περιουσία όσων έχουν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους αφήνοντας απλήρωτους εργαζομένους, επιβάλλοντας εργοδοτική τρομοκρατία και βαρώντας κανόνι όποτε τους βολεύει (αστοί, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, πολιτικοί που «ξεχνούν» να δηλώσουν μερικά από τα εκατομμύριά τους στην εφορία…).
- Όχι μόνο να εμποδίσουμε τις ομαδικές απολύσεις, αλλά να επιβάλλουμε την κατάργησή τους. Πενθήμερο και οκτάωρο για όλο το λαό!
- Να τους επιστρέψουμε με την ένδειξη «απαράδεκτος» τον προϋπολογισμό για το 2016. Μας λένε ότι απαιτούνται 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Να απαντήσουμε δυναμικά ότι ανάμεσά στους «δημοσιονομικούς στόχους» των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων και στη ζωή μας, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Όχι μόνο να μην πιαστούν. ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΤΟΥ.
- Στην άγρια φοροεπιδρομή με αυξήσεις σε ΦΠΑ να απαντήσουμε με πλήρη κατάργηση των φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης.
- Να μην επιτρέψουμε στο 3ο μνημόνιο να καταστρέψει τη δημόσια εκπαίδευση. Στα χιλιάδες κενά, στους μηδενικούς διορισμούς, στις μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, στην αύξηση μαθητών στα τμήματα, στις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με μείωση δαπανών, στα εκρηκτικά προβλήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στο νέο πλαίσιο αξιολόγησης, στην εφαρμογή της μαθητείας = φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, στην εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, στην αύξηση ωραρίου, στον «εθελοντισμό» βλ. απλήρωτη εργασία. Απαντάμε:   ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
Η κυβέρνηση με θρησκευτική ευλάβεια, πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας. 
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
μας κουνούν το δάχτυλο, δήθεν για να μας νουθετήσουν ενώ είναι ολοφάνερο ότι πολύ απλά μας απειλούν. Μα λένε ότι «κατανοούν τις θυσίες μας», και μάλλον εννοούν ότι το μόνο που γνωρίζουν από αυτές είναι η …ορθογραφία της λέξης! Με «περίλυπο ύφος» παραδέχονται ότι τα σαρωτικά μέτρα που είναι ήδη γνωστά είναι μόνο η αρχή. Έρχεται νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να εκταμιεύουν τις δόσεις με τις οποίες προβλέπεται να ξεπληρώνεται το χρέος και να περισώσουν τις τράπεζες.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΪΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου