Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι πόλεμοι δικοί τους, οι νεκροί δικοί μας.



Μετά την τυφλή εγκληματική επίθεση της 13ης του Νοέμβρη στην καρδιά του Παρισιού, όλος ο κόσμος έμεινε να παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα από τον φόβο. Πεδίο δόξης λαμπρό για τα Μέσα μαζικής προπαγάνδας που γέμισαν τις οθόνες μας με φρικιαστικές εικόνες, συνοδευόμενες από λίβελους κατά της τρομοκρατίας και του ISIS. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η μία μετά την άλλη, με πρωτοπόρο φυσικά το Παρίσι, κηρύσσουν εαυτούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέτρα καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών εφαρμόζονται στο όνομα της "ασφάλειας": απαγόρευση συγκεντρώσεων, λογοκρισία, ένοπλοι αστυνομικοί παντού. Οι πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς στη Μ. Ανατολή και την τυφλή βία του αντιδραστικού Ισλαμικού Κράτους αντιμετωπίζονται ως πιθανοί τρομοκράτες. Φράχτες υψώνονται από χώρες και κυβερνήσεις που πριν μερικά χρόνια διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών και θέσπιζαν συνθήκες Σένγκεν. Φανατισμός και ρατσισμός. Η Λεπέν τρίβει τα χέρια της. Το ίδιο και οι "Λεπέν" όλου του κόσμου... Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει σε εφαρμογή ένα αυταρχικό, ολοκληρωτικό πλαίσιο, φανερώνοντας πια ξεκάθαρα το αντιδραστικό της πρόσωπο. Στόχος της είναι να συνθλιβούν οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι λαοί, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη καπιταλιστική οικονομική ανάκαμψη.
Ο Ολάντ κηρύσσει σταυροφορία κατά των "κακών ισλαμιστών" και ψάχνει συνεργούς. Αλλά τώρα ξέρουμε. Ξέρουμε πως, από τότε που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ρημάχτηκε σχεδόν όλη η Μέση Ανατολή: το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη και πρόσφατα η Συρία μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς  και άλλους τόσους ξεριζωμένους πρόσφυγες. Είναι ξεκάθαρο πια πως η αιματοβαμμένη ιμπεριαλιστική και πολεμοκάπηλη πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι που γέννησαν και ενδυνάμωσαν φαινόμενα όπως το ISIS. Και πως για όσο ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν να μπλέκονται στα εσωτερικά άλλων κρατών και να εκτρέφουν τους φονταμενταλιστικούς θύλακες του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ιμπεριαλιστικές γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις, τόσο οι λαοί θα μετρούν νεκρούς. Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί τερατογέννεση των πολεμικών αναφλέξεων που εκδηλώνονται εδώ και χρόνια στη Μέση Ανατολή, στα πλαίσια των  ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και BRICS.
Οι λαοί οφείλουν να διαδραματίσουν τον ιστορικό τους ρόλο, να αντισταθούν και να αγωνιστούν για την ανατροπή της παγκόσμιας ανομίας, του καπιταλιστικού συστήματος. Εχθρός των λαών δεν είναι μόνο το αντιδραστικό μόρφωμα του ISIS. Απέναντι στους λαούς βρίσκεται ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός, το ιμπεριαλιστικό σύστημα με τις εσωτερικές αντιθέσεις του, που γεννά πολέμους, πρόσφυγες, αντιδραστικά καθεστώτα, φονταμενταλισμούς (ισλαμικούς και δυτικοευρωπαϊκούς), κρίσεις χρέους, εκμετάλλευση και στρατιές ανέργων…
Οι πόλεμοι είναι δικοί τους, οι νεκροί είναι δικοί μας. Ο θρήνος για τους νεκρούς του Παρισιού, της Βαγδάτης, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας και των όπου γης, ας μετατραπεί σε ταξική οργή. Να προτάξουμε την ταξική, διεθνιστική αλληλεγγύη και να σταθούμε σθεναρά απέναντι στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ που δεν διστάζουν να ονομάζουν επικίνδυνο και εχθρό και στη συνέχεια να συνθλίβουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.
                 
 
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου