Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

3 Δεκέμβρη Γενική Απεργία



3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Συντάξεις «επίδομα κηδείας»
Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και καθιερώνουν μικρότερες συντάξεις σε μεγαλύτερη ηλικία. Αφανίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων. Θεσπίζεται «εθνική σύνταξη»… απροσδιόριστου ύψους (πάντως, όχι πάνω από350 ευρώ). Θα δίνεται μόνο μετά το 67ο έτος ηλικίας (ακόμη και για όσους συνταξιοδοτούνται νωρίτερα), με εισοδηματικά κριτήρια πάντα ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους, τα έσοδα του ΑΕΠ, την πορεία της αποπληρωμής των δανείων και των τοκοχρεολυσίων. Σύνταξη, δηλαδή, του «ό,τι περισσεύει». Συμπληρωματική ως προς το «εθνικό φιλοδώρημα» θα υπάρχει η αναλογική, η «ανταποδοτική σύνταξη». Αυτή θα δίνεται βάσει ατομικού βιβλιαρίου, στο 55% επί του μέσου όρου των συνολικών μισθών (και όχι της τελευταίας «καλύτερης» 5ετίας), και με ποινή 6%, για κάθε έτος πρόωρης σύνταξης. Σύνταξη, λοιπόν, στα 67 με 15 χρόνια ασφάλισης, ή στα 62, με 40 χρόνια ασφάλισης (δηλαδή, θα πρέπει να δουλεύει κανείς ανελλιπώς από τα 22 του χρόνια!). Στην πράξη, από το 2022 κανείς δεν θα βγαίνει σε σύνταξη πριν από το 67ος ηλικίας. Αν τώρα λάβουμε υπόψη ότι το 40% όσων εργάζονται σήμερα αμείβονται έως 640 ευρώ καθαρά, τότε η… τεχνοκρατική προσέγγιση του συνταξιοδοτικού δίνει συνολική σύνταξη για κάθε εργαζόμενο έως 702 ευρώ. Στο βαθμό πάντα που το επιτρέπουν τα έσοδα του κράτους, η τρόικα και τα μνημόνια. Για τους 1,5 εκατ. άνεργους, ούτε λόγος…
Ενιαίο φτωχολόγιο
Άλλο ένα μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται και ράβεται με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΔΝΤ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαμορφώνει μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων με νέες δραστικές περικοπές μισθών. Το «ενιαίο» μισθολόγιο χρησιμοποιείται εκ νέου σαν «δούρειος ίππος» για την «εξίσωση των μισθών προς τα κάτω» στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016, «με βάση τους συμφωνηθέντες στόχους για τα μισθολογικά κονδύλια, σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις και τις αρμοδιότητες και την θέση του προσωπικού και σε ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες πρακτικές που επικρατούν στην ΕΕ». Επιδίωξη είναι να διαμορφωθεί ένας ατομικός μισθός κατά υπάλληλο, με τη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης και το «μπόνους» παραγωγικότητας. Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες ζούγκλας και επικρατεί το δόγμα «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Η φιλοσοφία του νέου μνημονίου διαπνέεται από τη συνολική μείωση της ετήσιας δαπάνης του δημοσίου για μισθούς και άλλα πάγια έξοδα σε κάθε προϋπολογισμό. Από μεγάλες μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση της ελαστικής εργασίας και μείγμα όλων των παραπάνω. Όλοι οι τρόποι και οι συνδυασμοί τους έχουν στο κέντρο τη λεηλασία των εργαζομένων. Προβλέπεται επίσης, κάποια αύξηση στα επιδόματα ευθύνης, ως αντάλλαγμα για τη συμβολή των διοικούντων στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής (αξιολόγηση κ.α.).
Αυτή η πολιτική των περικοπών των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και της φορολογικής αφαίμαξης είναι η αιχμή του δόρατος για την βίαιη αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ του κεφαλαίου. Η κυβερνητική πολιτική που χαράσσουν «οι θεσμοί» οδηγεί στην «κινεζοποίηση» της οικονομίας, για να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, την αξιολόγηση (που επιστρέφει με άλλο «περιτύλιγμα»)  τους φόρους, τη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία.. Ένα μόνο συμπέρασμα βγαίνει: Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της σαρωτικής  επίθεσης κυβέρνησης και τρόικας.
Παλεύουμε για: Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Αύξηση των δαπανών για δημόσια, ποιοτική, δωρεάν παιδεία. Μείωση των μαθητών ανά τάξη. Μαζικές προσλήψεις. Αυξήσεις σε μισθούς συνάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Έξω οι ιδιώτες από την παιδεία. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου  στα επίπεδα του 2013.
Αλληλεγγύη στους μαθητές, καθηγητές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.
Αξιοπρεπής Εργασία και Ζωή - Δημόσια, ποιοτική και δωρεάν Παιδεία, πλήρης και ουσιαστική για όλα τα παιδιά.
Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα απαιτούνται: ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε., ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Έτσι, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ρήξης, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση μιας ανώτερης οργάνωσης της κοινωνίας που θα ακουμπά στις ανάγκες των εργαζομένων και μέτρο της θα είναι ο άνθρωπος.

Τετάρτη 2 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. Γενική Συνέλευση (1ο Λύκειο)
Πέμπτη 3 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 
Προσυγκέντρωση: πλατεία Παλιάς Αγοράς μετά τον Αη Μηνά προς το ΙΚΑ, 9.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου