Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου



ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ  ΠΕ & ΔΕ

AΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ" !!!

Το Πολυτεχνείο ζει στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής 
των μνημονίωνκαι των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης, 
Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ESM

Σε μια εποχή που όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» η εξέγερση  των φοιτητών σηματοδότησε το τέλος της  αμερικανοκίνητης  χούντας των συνταγματαρχών και όπλισε με αυτοπεποίθηση το λαϊκό-εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.
Συνέβαλε στο να βγει η χώρα από το «γύψο» και γέμισε με αισιοδοξία την αγωνιζόμενη ελληνική κοινωνία. Η χούντα προσπαθούσε  με κάθε τρόπο να πείσει κυρίως με τη βία τις λαϊκές μάζες ότι δεν υπήρχε άλλη «λύση» πέρα από τη δική της αιματοβαμμένη αντιλαϊκή-φασιστική πολιτική.  
Τα γεγονότα της Νομικής, η εξέγερση του Πολυτεχνείου το ‘73, η πτώση της χούντας το ‘74 αλλά και η κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου, είναι σταθμοί στη νεοελληνική ιστορία που τροφοδότησαν τις κινηματικές διαδικασίες που αναπτύχθηκαν τα επόμενα χρόνια ενάντια στη λογική της σιωπής, της ηττοπάθειας και της απομαζικοποίησης.
Το Πολυτεχνείο έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους συστημικούς  μονόδρομους που του προτείνουν οι κυρίαρχοι και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού –εργατικού κινήματος και την επιβολή κατακτήσεων.
Το σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  παραμένει απόλυτα επίκαιρο και στο σήμερα και συμπυκνώνει με διαχρονικό τρόπο τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.
Το σημαντικό, επιτυχημένο βήμα της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη , με τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, η  απεργία των ναυτεργατών, η μαζική- έμπρακτη  εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής κρίσης-, φέρνουν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Φέρνουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε όλο το αστικό μνημονιακό πολιτικό μπλοκ ( ΝΔ ,ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και τη νεοναζιστική και φιλοχουντική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).
Σήμερα που η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο δέχονται μια τεράστια, διαλυτική επίθεση από την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης -με τους μηδενικούς διορισμούς, την υποχρηματοδότηση ,την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και των παραδοτέων για το μνημόνιο-, οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος και καθήκον να υπερασπίσουν  το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς και να παλέψουν  ενάντια στο σχολείο της αγοράς.
Σε μια χρονιά με καταιγιστικά πολιτικά γεγονότα, το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη του 73’ πλανιέται ακόμα πάνω από τους δρόμους του αγώνα.
ΟΛΟΙ στους δρόμους για να δηλώσουμε τη θέλησή μας να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να υπάρξει κοινωνική λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση, για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, για να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Να μη σκύψουμε το κεφάλι στη βαρβαρότητα. Να διαμορφώσουμε τους όρους της ρήξης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της πείνας, της προσφυγιάς, του φασισμού, του ιμπεριαλισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ της ΕΕ , της Ρωσίας.

ΟΛΟΙ/-ΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ


Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015:
u 5:30 μ.μ., εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου,
Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων»
(ΕΛΜΕ Λευκάδας, Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός», Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Λευκάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου